Bil nyheter

Siste bil nyheter

Så langt i år er det solgt 6.931 biler til rundt en million kroner og mer i Norge. Det er 28,6 prosent mer enn i samme periode i fjor.

 

Økningen er spesielt drevet av elbiler, og trekker man ut Tesla fra statistikken, har luksusbilsalget økt med 16 prosent fra i fjor, skriver Finansavisen.

Tallene baserer seg på oversikten til Opplysningskontoret for Veitrafikken (OFV).

Nye avgiftsregler – blant annet kuttet i effektavgiften – trekkes fram som en av årsakene til økningen i salget. Bestselgeren i segmentet på biler fra rundt en million kroner er Volvo XC90. Det er solgt 1.293 slike biler så langt i år, og 91,3 prosent av dem er ladbare.

Jaguar viser I-Pace elbil

Jaguar forhåndsviser en elektrisk bil som er planlagt å gå på salg i 2018

Illsint: Mercedes AMG GT-S

Lyden av ragnarokk fås kjøpt med Mercedes-stjerne.

Mercedes-AMG GT S starter på 1 869 400 kroner. En «tilsvarende» 911 må da bli 911 Carrera GTS som starter på 1.747.900 kr med PDK-dobbeltkløtsjkasse. (For 1.841.900 kr får du den som Carrera 4 GTS med firehjulstrekk, en kjekk egenskap om vinteren)

Carrera GTS har «bare» 430 hk, men går fra 0-100 km/t på 4 sekunder blank.

 

SUVerene drømmer

Skal du ha tysk premium-SUV i mellomklassen, finnes det ikke noe bedre enn de helt nye BMW X4 og Porsche Macan

TØFFE LILLEBRØDRE: Porsche Cayenne og BMW X6 har begge fått nye lillebrødre: Porsche Macan (t.v.) og BMW X4 skal ta opp kampen i et stadig økende SUV-marked.

BMW tok en stor sjanse med X6, og den fikk mye pepper for sitt noe litt udelikate design og sin upraktiske bruk. Men til alles overraskelse har bilen solgt godt (250 000 eksemplarer). Så godt at konsernet har funnet ut at man kan prøve å gjenskape suksessen med en mindre modell. Voila: BMW X4!

Den er en såkalt SAC (Sports Activity Coupe), kledd oppå et høyreist chassis. I dette tilfellet X3 sitt chassis. Selv om X4 og X3 deler plattform, er X4 hele 14 mm lengre, og 36 mm lavere på grunn av taklinjen.

Innvendig merker man tydelige forskjeller fra X3. Sittestillingen er langt mer sportslig, ikke så [...]

    Back to top